tiistai 31. toukokuuta 2016

Ohjelmointi perusopetuksessa

Uusissa, syksyllä 2016 voimaan tulevissa, perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa ohjelmointi saapuu myös perusopetukseen. Moni opettaja on jo nähnyt jopa painajaisia aiheesta tai todennut, ettei ohjelmointi kuulu hänen oppiaineeseensa. Opetussuunnitelman perusteissa ohjelmointi on kuitenkin osa laaja-alaista osaamista ja sitä tulisi opettaa osan kaikkia oppiaineita, ei pelkästään matematiikassa ja käsitöissä.

Olemme talven ja kevään aikana ottaneet aihetta haltuun koulutusteknologian opiskelijoiden kanssa ja laatineet eri opettajaryhmille koulutuspaketteja ohjelmoinnin osalta. Olemme järjestäneet ohjelmoinnista niin koulujen perheiltoja, seminaarien työpajoja, luokanopettajien ja aineenopettajien täydennyskoulutuksia kuin laatineen erilaisia koulutuspaketteja erilaisille kohderyhmille.

Koodaustunti sopii erityisesti alakoulun ylemmille luokille grafisen ohejlmoinnin opetukseen.
Osa toteutuksista on tilauskoulutusta, joita voi tilata koulutuspalvelu Urasillan kautta, mutta olemme laatineet myös avoimen Peda.net -sivuston, jossa aiheeseen pääsee tutustumaan omatoimisesti. Sivusto löytyy osoitteesta: https://peda.net/jyu/it/koulutusteknologia/op.

Työskentely ohjelmointiteeman ympärillä jatkuu taas syksyllä, joten kannattaa olla kuulolla ja tilata koulutusta omalle koululle.

Ohjelmointi voi harjoitella mm. Robogem-lautapelin avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti